TEL: +32 3 605 96 17  |   CONTACTEER ONS

0item(s)

Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Papiersoorten

Communiekaarten biedt je als online drukkerij de keuze uit  verschillende mooie papiersoorten. We willen namelijk dat je je communiekaarten en ander communiedrukwerk volledig kan personaliseren en kwaliteitspapier hoort daar zeker bij. Hieronder vind je een overzicht van de papieren die we online aanbieden. Twijfel je over een papiertype, bestel dan één of meerdere proefdrukken om te vergelijken.


Sulfaat karton (Standaard)

Het standaard papier dat we voor kaarten en uitnodigingen gebruiken is een postkaartpapier. Dit is een éénzijdig gestreken papier dat aan de voorzijde glad en licht glanzende oppervlak heeft en aan de verso zijde mat en beschrijfbaar is. Het is een ideaal papier voor het afdrukken van fotokaarten. Dit sulfaatkarton heeft een grammage van 300g/m2 en geeft dus een mooie stevige kaart.

 

Mohawk Ivoor

Dit luxe-papier heeft een ivoorkleurige tint, zachter dan het wit van mat papier. Dit ongestreken 324g/m2 papier heeft een mooie opdikking waardoor het heel stevig aanvoelt. Het papier heeft een subtiele structuur die je kan vergelijken met tekenpapier. Dit is het ideale papier als je houdt van retro of grunge. Het papier voelt door zijn structuur ook heel zacht aan. Ivoorwit papier is iets duurder dan het standaard mat papier.

 

Metallic

Dit feestelijk papier heeft een metallic glinsterend effect. Het is een stevig 290/m2 papier dat vaak gebruikt wordt voor feestelijke kaarten of om een luxe uitstraling te krijgen. Gebruik je grijstinten of goudgele tinten, dan krijg je een metallic zilver of goud effect. Het papier geeft ook mooie resultaten met zwart/wit foto’s. Best niet te gebruiken met grote zware kleurvlakken, omdat dan het metallic effect vermindert. Metallic papier is iets duurder dan het standaard mat papier.